Kastroly na indukci

Kastroly jsou nízké hrnce. V naší nabídce jsou k dispozici titanové kastroly kulaté nebo hranaté. Oba druhy kastrolů ...

Kastroly jsou nízké hrnce. V naší nabídce jsou k dispozici titanové kastroly kulaté nebo hranaté. Oba druhy kastrolů jsou vhodné pro všechny typy varných ploch, včetně indukčních. Titanové kastroly na indukci jsou dodávany se skleněnou poklicí a jsou vhodné i pro přípravu pokrmů v troubě do 240 °C. Ideální jsou pro přípravu pokrmů na indukčním sporáku a k následnému zapékání v troubě. Titanové kastroly můžeme dát z indukčního sporáku rovnou do trouby bez špinění dalšího nádobí. 


Výhody titanových kastrolů na indukci:

  • Výborná tepelná vodivost - kastrol příjme rychle teplo ze sporáku a rovnoměrně jej rozprostře po povrchu, pokrmy jsou rychle připravené a zároveň vydrží dlouho teplé.
  • Nepřilnavost - díky nepřilnavému povrchu můžeme pokrmy v kastrolu připravovat bez tuku a bez připalování. Pokud se nám podaří pokrm přece jen připálit (např. v důsledku zapomenutého jídla na zapnutém sporáku nebo při příliš vysoké teplotě), vše snadno odstraníme pouhou papírovou utěrkou! Pouze menší množství tuku použijeme v případě smažení (např. smažení řízků).
  • Masivnost - tím, že je kastrol těžší, se nemusíme bát, že při míchání nám bude jezdit po sporáku. Můžeme tak v jedné ruce držet pokličku a druhou rukou můžeme míchat.
  • Odolnost - kastroly se nezdeformují při změně teplot, tzn. že můžeme rozehřátý kastrol strčit pod proud studené vody nebo jej odložit na chladný povrch. Dno a stěny titanového kastrolu se nezdeformují!
  • Žáruvzdornost - kastroly jsou vhodné i do trouby (umělohmotné úchyty a skleněné poklice jsou odolné do 240 °C).
SKRÝT TEXT
CELÝ TEXT
Zobrazeno 1 – 6 z 6 položek
Zobrazeno 1 – 6 z 6 položek