Titanové pekáče

Titanové pekáče (nebo také hranaté hrnce) jsou vhodné jak pro pečení v troubě, tak také pro vaření na sporáku. Titanové ...

Titanové pekáče (nebo také hranaté hrnce) jsou vhodné jak pro pečení v troubě, tak také pro vaření na sporáku. Titanové pekáče od německého výrobce AMT Gastroguss jsou vhodné na všechny typy varných ploch. V nabídce máme i titanové pekáče pro indukční sporáky. Titanové pekáče jsou dodávany spolu se skleněnou žáruvzdornou poklicí, která je také vhodná do trouby do 240 °C.


U titanových pekáčů oceníme zejména jejich:

  • Mnohostranné využití - pekáče nebo také hranaté hrnce mají díky kulatému vnějšímu dnu mnohostranné využité - dají se používat jak v troubě, tak také na sporáku jako hrnce.
  • Výbornou tepelnou vodivost - pekáč příjme rychle teplo ze sporáku (nebo z trouby) a rovnoměrně jej rozprostře po povrchu, pokrmy jsou rychle připravené a zároveň vydrží dlouho teplé.
  • Nepřilnavost - díky nepřilnavému povrchu se pokrmy v pekáči nepřichytávají a vařit můžeme s minimem anebo bez tuku. Pokud se podaří pokrm přece jen připálit (např. v důsledku zapomenutého jídla na zapnutém sporáku nebo při příliš vysoké teplotě), vše snadno odstraníme pouhou papírovou utěrkou!
  • Masivnost - díky své těžší váze je stejnoměrná varná plocha - tím, že je pekáč těžší, nemusíme se bát, že při míchání nám bude hrnec jezdit po sporáku a můžeme tak např. v jedné ruce držet pokličku a druhou rukou můžeme míchat.
  • Odolnost - titanové pekáče se nezdeformují při změně teplot, tzn. že můžeme rozehřátý pekáč strčit pod proud studené vody nebo pekáč odložit na chladný povrch.
SKRÝT TEXT
CELÝ TEXT
Zobrazeno 1 – 4 z 4 položek
Zobrazeno 1 – 4 z 4 položek