Indukční titanové nádobí a jeho využití

Titanové nádobí na indukci je určeno pro varné plochy plynové, elektrické a sklokeramické a indukční.

Veškeré nádobí AMT Gastroguss, včetně skleněných poklic a úchytů, můžeme rovněž dát do trouby na teplotu až 240 °C, čímž dosáhneme univerzálního využití každé nádoby. U plynu doporučujeme užití plotýnky z důvodu jednodušší údržby stříbrného dna.

Díky nepřilnavému povrchu nádobí připravujeme pokrmy bez anebo s minimálním množstvím tuku nebo oleje. Pokrmy se nepřipalují a nádobí se snadno čistí. V titanovém nádobí na indukci můžeme dusit, zapékat, péct, grilovat, smažit.


DUŠENÍ

V titanovém indukčním nádobí můžeme dusit maso, směsi masa, zeleninu. Pokrmy dusíme ve vlastní šťávě nebo přidáváním malého množství tekutiny tak, aby se potravina nevařila, nýbrž dusila. Jelikož se v indukčním titanovém nádobí rozšiřuje teplo stejnoměrně až do horních částí stěn, dusí se jídlo stejnoměrně a nevysušuje se.


ZAPÉKÁNÍ

V titanovém indukčním nádobí můžeme zapékat maso, zeleninu, přílohy. Zapékat můžeme bez použití másla, oleje či jiného tuku. Pokrm se nám přitom vůbec nepřichytí.


PEČENÍ

V titanovém indukčním nádobí můžeme péct maso, moučníky. Suroviny mohou být pečeny bez tuku, přitom zůstávají šťavnaté a vláčné. Pokrmy se nepřesoušejí a jsou velice chutné.


GRILOVÁNÍ

V indukčním titanovém nádobí mžeme pokrmy také grilovat v troubě. Pokrm nepodléváme vodou, nýbrž potíráme pouze pomocí mašlovačky olejem, který ochutíme grilovacím kořením, česnekem, mletou sladkou paprikou, apod. Pokrm grilujeme, dokud nedocílíme křupavé kůrčičky.


SMAŽENÍ

Smažení je pro nás organismus z hlediska zdravotního nejméně vhodným postupem přípravy pokrmů. Smažení v titanovém nádobí na indukci má ale oproti běžnému smažení obrovskou výhodu – nemusíme používat tolik tuku jako při smažení na běžné pánvi. Titanovou nádobu stačí pouze vymazat olejem nebo tukem (asi 2 lžíce) nebo můžeme pomocí mašlovačky potřít tukem obalovaný řízek. Usmažený řízek bude křehký a maso šťavnaté. V tomto případě je použití menšího množství tuku nutné, strouhanka by nám v nádobí totiž zčernala.


Pokračujte dále na: indukční titanové nádobí


Zpět