Titanové pekáče na indukci

Titanové pekáče na indukci (nebo také hranaté hrnce) jsou vhodné jak pro pečení v troubě, tak také pro vaření na indukci. Titanové ...

Titanové pekáče na indukci (nebo také hranaté hrnce) jsou vhodné jak pro pečení v troubě, tak také pro vaření na indukci. Titanové pekáče od německého výrobce AMT Gastroguss jsou vhodné pro všechny typy varných ploch, včetně indukce. Pekáče jsou dodávany společně se skleněnou poklicí, která je ze žáruvzdorného skla a je odolná do 240 °C (použití i v troubě).


U titanových pekáčů na indukci oceníme zejména jejich:

  • Mnohostranné využití - pekáče nebo také hranaté hrnce mají díky kulatému vnějšímu dnu mnohostranné využití - dají se používat jak v troubě, tak také na indukci jako hrnce.
  • Výbornou tepelnou vodivost - pekáč příjme rychle teplo ze sporáku (nebo z trouby) a rovnoměrně jej rozprostře po povrchu, pokrmy jsou rychle připravené a zároveň vydrží dlouho teplé.
  • Nepřilnavost - díky nepřilnavému povrchu se pokrmy v pekáči nepřichytávají a vařit můžeme s minimem anebo bez tuku. Pokud se podaří pokrm přece jen např. díky vysoké teplotě připálit (např. v důsledku zapomenutého jídla na zapnutém sporáku nebo při příliš vysoké teplotě), vše snadno odstraníme pouhou papírovou utěrkou!
  • Masivnost - díky své těžší váze je stejnoměrná varná plocha - tím, že je pekáč těžší, nemusíme se bát, že při míchání nám bude hrnec jezdit po sporáku a můžeme tak např. v jedné ruce držet pokličku a druhou rukou můžeme míchat.
  • Odolnost - titanové pekáče se nezdeformují při změně teplot tzn. že můžeme rozehřátý pekáč strčit pod proud studené vody nebo pekáč odložit na chladný povrch.
SKRÝT TEXT
CELÝ TEXT
Zobrazeno 1 – 4 z 4 položek
Zobrazeno 1 – 4 z 4 položek