Hodnocení obchodu

Hodnocení obchodu

[9. 11. 2025] Anonymní recenze
Vše v naprostém pořádku
[8. 11. 2025] Anonymní recenze
addSolidní výběr titanoveho nádobí
add Rychlé zaslání
ZGASTRO DOPORUČUJI, NENAKUPOVALA JSEM TU POPRVÉ.
[6. 11. 2025] Anonymní recenze
addrychlost, vstřícnost, spolehlivost
[3. 11. 2025] Anonymní recenze
rychlé jednání
[29. 10. 2025] Anonymní recenze
Vše OK.
[21. 10. 2025] Anonymní recenze
Zboži dorazilo v pořadku všem mužu jen doporučit jine nadoby už nepouživam jedině titan maso jinak nedělam jedině v pekači titan bez tuku

Všechny recenze zákazníků najdete na stránce našeho obchodu na serveru Heureka.cz.

Nedávné články

Nedávné články

Image
Gratinované brambory bez PŘIPÁLENÍ a bez hory nádobí? Z plotny rovnou do trouby.
Image
Titanový lívanečník - ukázka smažení lívanců
Image
Titanový hrnec v praxi - pečení CHLEBA
Image
Titanové pánve s odnímatelnou rukojetí: praktické, univerzální a odolné
Image
Titanový rendlík v praxi - vhodný na omáčky, bešamel, krupičnou kaši, vajíčka
Image
Jak vybrat pánev?
Image
Titanový HRANATÝ hrnec v praxi - lasagne

Jak vařit v indukčním titanovém nádobí AMT Gastroguss

V indukčním titanovém nádobí AMT Gastroguss se nemusíte učit vařit. Vaření je snadné a jednoduché. Při vaření v titanovém nádobí nemusíte používat žádný tuk (nebo používáte pouze minimální množství tuku, například při smažení řízků) a učíte se ovládat tepelný zdroj. To znamená, že po úvodním rozehřátí nádobí výrazně snížíte výkon tepelného zdroje - stačí na 1/3. Pár minut před koncem zdroj tepla vypněte úplně. Nádobí se tím zbytečně nepřehřívá, šetří energii a tím i peníze. Díky výbornému rozvedení tepla udržuje titanové nádobí teplo déle a tím není potřeba zbytečně dlouho vysokého výkonu tepelného zdroje.

Postup, jak vařit v indukčním titanovém nádobí:

  1. Nádobí je nutné rozehřát na provozní teplotu, na které pak jídlo na sporáku připravujeme. Provozní teploty docílíme tím, že nádobí na sporáku rozehřejeme na maximální výkon, zhruba na 1 minutu (záleží na zdroji tepla). Zda jsme docílili správné teploty si ověříme jednoduše tím, že stříkneme pár kapek studené vody na dno nádoby. Pokud kapky zasyčí, je nádoba správně rozehřátá a můžeme na ní začínat připravovat pokrmy bez přidání tuku. Menší množství tuku nebo oleje přidáváme pouze v případě smažení určitých druhů jídel – například potraviny obalené ve strouhance, bramboráky, nebo cibule. Nádobí stačí lehce vymazat olejem nebo tukem a rozehřát.

  2. Poté už můžeme zdroj tepla snížit.

  3. Vařič vypneme pár minut před dokončením, tím využijeme tepelných vlastností nádobí a jídlo nechámem samovolně dokončit, aniž bychom spotřebovávali energii.

Titanové nádobí AMT Gastroguss je určené pro varné plochy indukční, elektrické, sklokeramické a plynové. Veškeré nádobí AMT Gastroguss, včetně skleněných poklic a úchytů, můžeme rovněž dát do trouby na teplotu až 240 °C, čímž dosáhneme univerzálního využití každé titanové nádoby. U plynu doporučujeme užití plotýnky z důvodu jednodušší údržby stříbrného dna.

Při vaření je vhodné používat plastové, dřevěné pomůcky nebo silikonové pomůcky, které můžete zakoupit na našem e-shopu. Ostré předměty mohou v titanovém materiálu zanechat stopy, které však na kvalitu a přípravu jídla nemají žádný vliv – jedná se pouze o estetickou záležitost.



Pokračujete dále na: indukční itanové nádobí


Zpět