Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Hodnocení obchodu

Hodnocení obchodu

[23. 4. 2024] Anonymní recenze
V obchodě jsem nakoupila již několikrát, proto mohu jen doporučit.
[23. 4. 2024] Anonymní recenze
addRychlost
[18. 4. 2024] Anonymní recenze
addZboží objednáno telefonicky
removeŽádná
[9. 4. 2024] Anonymní recenze
...jsem spokojený, objednávka byla rychle vyřízena, hrnec splňuje očekávání...
[9. 4. 2024] Anonymní recenze
Rychlé dodání
[9. 4. 2024] Anonymní recenze
addRychlost a ochotna.
Doporučuji všem tu to firmu. Rychlá a kvalitní komunikace. Objednal jsem si pánev. Prvotřídní kvalita. Doporučuji.

Všechny recenze zákazníků najdete na stránce našeho obchodu na serveru Heureka.cz.

Nedávné články

Nedávné články

Image
Titanový hranatý hrnec v praxi - ukázka přípravy šunkofleků
Image
TITANOVÁ PÁNEV v praxi - ukázka smažení palačinek
Image
Jak vybrat pánev?
Image
Může se dát hrnec do trouby?
Image
Proč vybrat pánev s odnímatelnou rukojetí?
Image
Kuřecí čína recept
Image
Charakteristiky jednotlivých typů nádobí dle materiálu

Jak vařit v indukčním titanovém nádobí AMT Gastroguss

V indukčním titanovém nádobí AMT Gastroguss se nemusíte učit vařit. Vaření je snadné a jednoduché. Při vaření v titanovém nádobí nemusíte používat žádný tuk (nebo používáte pouze minimální množství tuku, například při smažení řízků) a učíte se ovládat tepelný zdroj. To znamená, že po úvodním rozehřátí nádobí výrazně snížíte výkon tepelného zdroje - stačí na 1/3. Pár minut před koncem zdroj tepla vypněte úplně. Nádobí se tím zbytečně nepřehřívá, šetří energii a tím i peníze. Díky výbornému rozvedení tepla udržuje titanové nádobí teplo déle a tím není potřeba zbytečně dlouho vysokého výkonu tepelného zdroje.

Postup, jak vařit v indukčním titanovém nádobí:

  1. Nádobí je nutné rozehřát na provozní teplotu, na které pak jídlo na sporáku připravujeme. Provozní teploty docílíme tím, že nádobí na sporáku rozehřejeme na maximální výkon, zhruba na 1 minutu (záleží na zdroji tepla). Zda jsme docílili správné teploty si ověříme jednoduše tím, že stříkneme pár kapek studené vody na dno nádoby. Pokud kapky zasyčí, je nádoba správně rozehřátá a můžeme na ní začínat připravovat pokrmy bez přidání tuku. Menší množství tuku nebo oleje přidáváme pouze v případě smažení určitých druhů jídel – například potraviny obalené ve strouhance, bramboráky, nebo cibule. Nádobí stačí lehce vymazat olejem nebo tukem a rozehřát.

  2. Poté už můžeme zdroj tepla snížit.

  3. Vařič vypneme pár minut před dokončením, tím využijeme tepelných vlastností nádobí a jídlo nechámem samovolně dokončit, aniž bychom spotřebovávali energii.

Titanové nádobí AMT Gastroguss je určené pro varné plochy indukční, elektrické, sklokeramické a plynové. Veškeré nádobí AMT Gastroguss, včetně skleněných poklic a úchytů, můžeme rovněž dát do trouby na teplotu až 240 °C, čímž dosáhneme univerzálního využití každé titanové nádoby. U plynu doporučujeme užití plotýnky z důvodu jednodušší údržby stříbrného dna.

Při vaření je vhodné používat plastové, dřevěné pomůcky nebo silikonové pomůcky, které můžete zakoupit na našem e-shopu. Ostré předměty mohou v titanovém materiálu zanechat stopy, které však na kvalitu a přípravu jídla nemají žádný vliv – jedná se pouze o estetickou záležitost.



Pokračujete dále na: indukční itanové nádobí


Zpět