Popis a řez titanového nádobí
1) Tělo nádobí tvoří slitina Silumin (směs hliníku a křemíku), která se vyznačuje výbornou vodivostí tepla – dochází k rychlému a rovnoměrnému rozvodu tepla a díky zesílenému dnu a stěnám – vydrží pokrmy dlouho teplé (akumulační schopnost) a nehrozí deformace tvaru při změně teplot.
2) Titanová vrstva (1. vrstva) – oxid titaničitý je podobně tvrdý jako diamant, titanová vrstva zajišťuje vysokou tvrdost, odolnost a oděruvzdornost.
3) Antikorozní vrstva (2. vrstva) – ochranná utěsňovací vrstva určená pro zamezení koroze.
4) Zesílená vrstva (3. vrstva) – pro dlouhotrvající vysokou odolnost.
5) Antiadhesivní (nepřilnavá) vrstva (4. vrstva) – v našem případě je to speciální patentovaná nepřilnavá a antibakteriální vrstva Lotan® – zabraňuje přichytávání pokrmů, umožňuje zdravé vaření bez tuku a jednoduché a rychlé čištění.
6) Zesílená mosazná závitová vložka – pro trvalou pevnost úchytů nádobí, odolná plastová rukojeť nebo madla nádobí při vaření na sporáků nepálí, jsou odolné do teploty do 240 °C (nádobí je vhodné i do trouby).
7) Speciální ventilační systém – zajišťuje mírný přetlak páry v nádobě pro rychlé a zdravé vaření (zachování živin).
8) a 9) Umělohmotné rukojetě nebo úchyty na titanovém nádobí a skleněné poklici při vaření na sporáku nepálí. Jsou odolné do 240 °C (nádobí je vhodné i do trouby).
Pokračujte dále na: titanové nádobí