Hodnocení obchodu

Hodnocení obchodu

[9. 11. 2025] Anonymní recenze
Vše v naprostém pořádku
[8. 11. 2025] Anonymní recenze
addSolidní výběr titanoveho nádobí
add Rychlé zaslání
ZGASTRO DOPORUČUJI, NENAKUPOVALA JSEM TU POPRVÉ.
[6. 11. 2025] Anonymní recenze
addrychlost, vstřícnost, spolehlivost
[3. 11. 2025] Anonymní recenze
rychlé jednání
[29. 10. 2025] Anonymní recenze
Vše OK.
[21. 10. 2025] Anonymní recenze
Zboži dorazilo v pořadku všem mužu jen doporučit jine nadoby už nepouživam jedině titan maso jinak nedělam jedině v pekači titan bez tuku

Všechny recenze zákazníků najdete na stránce našeho obchodu na serveru Heureka.cz.

Nedávné články

Nedávné články

Image
Gratinované brambory bez PŘIPÁLENÍ a bez hory nádobí? Z plotny rovnou do trouby.
Image
Titanový lívanečník - ukázka smažení lívanců
Image
Titanový hrnec v praxi - pečení CHLEBA
Image
Titanové pánve s odnímatelnou rukojetí: praktické, univerzální a odolné
Image
Titanový rendlík v praxi - vhodný na omáčky, bešamel, krupičnou kaši, vajíčka
Image
Jak vybrat pánev?
Image
Titanový HRANATÝ hrnec v praxi - lasagne

Jak vařit v titanovém nádobí

Vaření v titanovém nádobí je SNADNÉ, RYCHLÉ a dokáže v něm VAŘIT KAŽDÝ!

Při vaření v titanovém nádobí nemusíte požívat ŽÁDNÝ TUK (nebo používáte pouze jeho minimální množství pro lepší chuť nebo při přípravě smažených pokrmů).

Při úvodním rozehřátí nádobí výrazně snížíte výkon tepelného zdroje - stačí i na 1/3 - záleží na typu pokrmu, který připravujete. Pár minut před koncem zdroj tepla vypnete úplně. Nádobí se tím zbytečně nepřehřívá, ŠETŘÍ energii a tím i PENÍZE!

Postup, jak vařit v titanovém nádobí:

  1. Nádobí je nutné rozehřát na provozní teplotu, na které pak jídlo na sporáku připravujeme. Provozní teploty docílíme tím, že nádobí na sporáku rozehřejeme na maximální výkon, zhruba na 1 minutu (záleží na zdroji tepla). Zda jsme docílili správné teploty si ověříme jednoduše tím, že stříkneme pár kapek studené vody na dno nádoby. Pokud kapky zasyčí, je nádoba správně rozehřátá a můžeme na ní začínat připravovat pokrmy bez přidání tuku. Menší množství tuku nebo oleje přidáváme pouze v případě smažení určitých druhů jídel – například potraviny obalené ve strouhance, bramboráky, nebo cibule. Nádobí stačí lehce vymazat olejem nebo tukem a rozehřát.

  2. Poté už můžeme zdroj tepla snížit.

  3. Vařič vypneme pár minut před dokončením, tím využijeme tepelných vlastností nádobí a jídlo necháme samovolně dokončit, aniž bychom spotřebovávali energii.

Titanové nádobí je určené pro varné plochy plynové, elektrické a sklokeramické. Pro indukční vařič je určené indukční titanové nádobí. Veškeré nádobí AMT Gastroguss, včetně skleněných poklic a úchytů, můžeme rovněž dát do trouby na teplotu až 240 °C, čímž dosáhneme jeho univerzálního využití. U plynu doporučujeme užití plotýnky z důvodu jednodušší údržby stříbrného dna.


Při vaření je vhodné používat plastové, dřevěné nebo silikonové pomůcky, které můžete zakoupit na našem e-shopu. Ostré předměty mohou v titanovém materiálu zanechat stopy, které však na kvalitu a přípravu jídla nemají žádný vliv – jedná se pouze o estetickou záležitost.



Pokračujete dále na: titanové nádobí 


Zpět