Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Hodnocení obchodu

Hodnocení obchodu

[13. 6. 2024] Anonymní recenze
addSUPER
velká spokojenost
[13. 6. 2024] Anonymní recenze
addKvalitní výrobek
add Rychlé dodání
Jsem spokojená, plánuji nakoupit znovu.
[29. 5. 2024] Anonymní recenze
addVelice milé,solventní jednání,vstřícný přístup k zákazníkovi
[25. 5. 2024] Anonymní recenze
addRychlost doručení
[22. 5. 2024] Anonymní recenze
addochota, dobrá spolupráce
[14. 5. 2024] Anonymní recenze
Pohodlně z domova

Všechny recenze zákazníků najdete na stránce našeho obchodu na serveru Heureka.cz.

Nedávné články

Nedávné články

Image
Losos v napařovacím hrnci recept
Image
Kuřecí čína v tianové wok pánvi - recept
Image
TITANOVÁ PÁNEV v praxi - smažení palačinek
Image
TEST: Jak se pozná kvalitní kuchyňské nádobí?
Image
TITANOVÁ PÁNEV v praxi - vaječná omeleta
Image
Proč vybrat pánev s odnímatelnou rukojetí?
Image
Může se dát hrnec do trouby?

Jak vařit v titanovém nádobí

Vaření v titanovém nádobí je SNADNÉ, RYCHLÉ a dokáže v něm VAŘIT KAŽDÝ!

Při vaření v titanovém nádobí nemusíte požívat ŽÁDNÝ TUK (nebo používáte pouze jeho minimální množství pro lepší chuť nebo při přípravě smažených pokrmů).

Při úvodním rozehřátí nádobí výrazně snížíte výkon tepelného zdroje - stačí i na 1/3 - záleží na typu pokrmu, který připravujete. Pár minut před koncem zdroj tepla vypnete úplně. Nádobí se tím zbytečně nepřehřívá, ŠETŘÍ energii a tím i PENÍZE!

Postup, jak vařit v titanovém nádobí:

  1. Nádobí je nutné rozehřát na provozní teplotu, na které pak jídlo na sporáku připravujeme. Provozní teploty docílíme tím, že nádobí na sporáku rozehřejeme na maximální výkon, zhruba na 1 minutu (záleží na zdroji tepla). Zda jsme docílili správné teploty si ověříme jednoduše tím, že stříkneme pár kapek studené vody na dno nádoby. Pokud kapky zasyčí, je nádoba správně rozehřátá a můžeme na ní začínat připravovat pokrmy bez přidání tuku. Menší množství tuku nebo oleje přidáváme pouze v případě smažení určitých druhů jídel – například potraviny obalené ve strouhance, bramboráky, nebo cibule. Nádobí stačí lehce vymazat olejem nebo tukem a rozehřát.

  2. Poté už můžeme zdroj tepla snížit.

  3. Vařič vypneme pár minut před dokončením, tím využijeme tepelných vlastností nádobí a jídlo necháme samovolně dokončit, aniž bychom spotřebovávali energii.

Titanové nádobí je určené pro varné plochy plynové, elektrické a sklokeramické. Pro indukční vařič je určené indukční titanové nádobí. Veškeré nádobí AMT Gastroguss, včetně skleněných poklic a úchytů, můžeme rovněž dát do trouby na teplotu až 240 °C, čímž dosáhneme jeho univerzálního využití. U plynu doporučujeme užití plotýnky z důvodu jednodušší údržby stříbrného dna.


Při vaření je vhodné používat plastové, dřevěné nebo silikonové pomůcky, které můžete zakoupit na našem e-shopu. Ostré předměty mohou v titanovém materiálu zanechat stopy, které však na kvalitu a přípravu jídla nemají žádný vliv – jedná se pouze o estetickou záležitost.



Pokračujete dále na: titanové nádobí 


Zpět