Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Hodnocení obchodu

Hodnocení obchodu

[13. 3. 2023] Anonymní recenze
Velmi rychle dodáno
[4. 3. 2023] Anonymní recenze
Rychlosti blesku doručeno ,super zabaleno a hrnec jednička
[27. 2. 2023] Anonymní recenze
Možnost objednání v klidu, brzké dodání
[23. 2. 2023] Anonymní recenze
rychlé , bezproblémové jednání.
[21. 2. 2023] Anonymní recenze
addVelice dobrá rychlá spolupráce velké díky za Vaši ochotu
Velká spokojenost děkuji ❤️
[18. 2. 2023] Anonymní recenze
addkomunikace
add rychlost
add vstřícnost
add pouze samé plus
naprostá spokojenost

Všechny recenze zákazníků najdete na stránce našeho obchodu na serveru Heureka.cz.

Nedávné články

Nedávné články

Image
Proč vybrat pánev s odnímatelnou rukojetí?
Image
Kuřecí čína recept
Image
Může se dát hrnec do trouby?
Image
Jak vybrat pánev?
Image
Losos v napařovacím hrnci recept
Image
Charakteristiky jednotlivých typů nádobí dle materiálu
Image
Pařáček, napařovací nástavec, napařovací hrnec nebo elektrický parní hrnec?

Jak vařit v titanovém nádobí AMT Gastroguss

V titanovém nádobí AMT Gastroguss se nemusíte učit vařit. Vaření je snadné a jednoduché. Při vaření v titanovém nádobí nemusíte používat žádný tuk (nebo používáte pouze minimální množství tuku, například při smažení řízků) a učíte se ovládat tepelný zdroj. To znamená, že po úvodním rozehřátí nádobí výrazně snížíte výkon tepelného zdroje – stačí na 1/3. Pár minut před koncem zdroj tepla vypněte úplně. Nádobí se tím zbytečně nepřehřívá, šetří energii a tím i peníze. Díky výbornému rozvedení tepla udržuje titanové nádobí teplo déle a tím není potřeba zbytečně dlouho vysokého výkonu tepelného zdroje.

Postup, jak vařit v titanovém nádobí:

  1. Nádobí je nutné rozehřát na provozní teplotu, na které pak jídlo na sporáku připravujeme. Provozní teploty docílíme tím, že nádobí na sporáku rozehřejeme na maximální výkon, zhruba na 1 minutu (záleží na zdroji tepla). Zda jsme docílili správné teploty si ověříme jednoduše tím, že stříkneme pár kapek studené vody na dno nádoby. Pokud kapky zasyčí, je nádoba správně rozehřátá a můžeme na ní začínat připravovat pokrmy bez přidání tuku. Menší množství tuku nebo oleje přidáváme pouze v případě smažení určitých druhů jídel – například potraviny obalené ve strouhance, bramboráky, nebo cibule. Nádobí stačí lehce vymazat olejem nebo tukem a rozehřát.

  2. Poté už můžeme zdroj tepla snížit.

  3. Vařič vypneme pár minut před dokončením, tím využijeme tepelných vlastností nádobí a jídlo necháme samovolně dokončit, aniž bychom spotřebovávali energii.

Titanové nádobí AMT Gastroguss je určené pro varné plochy plynové, elektrické a sklokeramické. Pro indukční vařič je určené indukční titanové nádobí. Veškeré nádobí AMT Gastroguss, včetně skleněných poklic a úchytů, můžeme rovněž dát do trouby na teplotu až 240 °C, čímž dosáhneme jeho univerzálního využití. U plynu doporučujeme užití plotýnky z důvodu jednodušší údržby stříbrného dna.


Při vaření je vhodné používat plastové, dřevěné nebo silikonové pomůcky, které můžete zakoupit na našem e-shopu. Ostré předměty mohou v titanovém materiálu zanechat stopy, které však na kvalitu a přípravu jídla nemají žádný vliv – jedná se pouze o estetickou záležitost.



Pokračujete dále na: titanové nádobí 


Zpět