Hodnocení obchodu

Hodnocení obchodu

[12. 12. 2024] Anonymní recenze
Již jsem si zakoupila druhý kastrol protože je to výborné nádobí na vaření i pečení piškotu za 17 minut perfektně pečený. Doporučuji všem. Ludvíková
[12. 12. 2024] Anonymní recenze
addRychlá komunikace, vstřícnost.
Skvělá a rychlá reálce na dotazy. Plus profesionální firma, která dbá na své zákazníky.
[12. 12. 2024] Anonymní recenze
spokojenost
[12. 12. 2024] Anonymní recenze
Ok
[10. 12. 2024] Anonymní recenze
Nakup probehl bez problemu. ahoj.
[10. 12. 2024] Anonymní recenze
addŠiroký sortiment.
add Velmi kvalitní titanové nádobí.
Skvělé nádobí za rozumnou cenu.

Všechny recenze zákazníků najdete na stránce našeho obchodu na serveru Heureka.cz.

Nedávné články

Nedávné články

Image
Titanové PÁNVE s ODNÍMATELNOU rukojetí
Image
Titanový HRANATÝ hrnec v praxi - lasagne
Image
Kuřecí čína v TITANOVÉ WOK pánvi - recept
Image
TITANOVÝ KASTROL v praxi - kuřecí křídla na medu
Image
TITANOVÁ PÁNEV v praxi - vaječná omeleta
Image
Může se dát hrnec do trouby?
Image
Losos v napařovacím hrnci recept

Jak vařit v titanovém nádobí

Vaření v titanovém nádobí je SNADNÉ, RYCHLÉ a dokáže v něm VAŘIT KAŽDÝ!

Při vaření v titanovém nádobí nemusíte požívat ŽÁDNÝ TUK (nebo používáte pouze jeho minimální množství pro lepší chuť nebo při přípravě smažených pokrmů).

Při úvodním rozehřátí nádobí výrazně snížíte výkon tepelného zdroje - stačí i na 1/3 - záleží na typu pokrmu, který připravujete. Pár minut před koncem zdroj tepla vypnete úplně. Nádobí se tím zbytečně nepřehřívá, ŠETŘÍ energii a tím i PENÍZE!

Postup, jak vařit v titanovém nádobí:

  1. Nádobí je nutné rozehřát na provozní teplotu, na které pak jídlo na sporáku připravujeme. Provozní teploty docílíme tím, že nádobí na sporáku rozehřejeme na maximální výkon, zhruba na 1 minutu (záleží na zdroji tepla). Zda jsme docílili správné teploty si ověříme jednoduše tím, že stříkneme pár kapek studené vody na dno nádoby. Pokud kapky zasyčí, je nádoba správně rozehřátá a můžeme na ní začínat připravovat pokrmy bez přidání tuku. Menší množství tuku nebo oleje přidáváme pouze v případě smažení určitých druhů jídel – například potraviny obalené ve strouhance, bramboráky, nebo cibule. Nádobí stačí lehce vymazat olejem nebo tukem a rozehřát.

  2. Poté už můžeme zdroj tepla snížit.

  3. Vařič vypneme pár minut před dokončením, tím využijeme tepelných vlastností nádobí a jídlo necháme samovolně dokončit, aniž bychom spotřebovávali energii.

Titanové nádobí je určené pro varné plochy plynové, elektrické a sklokeramické. Pro indukční vařič je určené indukční titanové nádobí. Veškeré nádobí AMT Gastroguss, včetně skleněných poklic a úchytů, můžeme rovněž dát do trouby na teplotu až 240 °C, čímž dosáhneme jeho univerzálního využití. U plynu doporučujeme užití plotýnky z důvodu jednodušší údržby stříbrného dna.


Při vaření je vhodné používat plastové, dřevěné nebo silikonové pomůcky, které můžete zakoupit na našem e-shopu. Ostré předměty mohou v titanovém materiálu zanechat stopy, které však na kvalitu a přípravu jídla nemají žádný vliv – jedná se pouze o estetickou záležitost.



Pokračujete dále na: titanové nádobí 


Zpět