Kuřecí čína recept

Doba přípravy a vaření cca 35 minut.

Suroviny potřebné pro 2 porce:

400 g kuřecí prsa, 1 cibule, 1/2 pórku, 1/2 lžíce kari, 1 vejce, 3 papriky (nejlépe zelená, oranžová a červená), 2 lžíce solamylu, 6 lžic tmavé sójové omáčky, 1 lžíce rostlinného oleje


Postup přípravy masa: cca 10 minut

  • maso nakrájíme na kostičky
  • na nakrájené maso nalijeme 1 PL rostliného oleje, 1 PL sójové omáčky, posypeme kari kořením a obalíme v solamylu a vajíčku

Maso necháme marinovat, mezitím si připravíme zeleninu.

Postup přípravy zeleniny: cca 5 minut

  • nakrájíme cibuli na plátky
  • nakrájíme pórek na kolečka
  • nakrájíme papriku na čtverečky cca 2x2cm

Postup vaření: cca 15 – 20 minut

  • na prudko orestujeme maso cca 5 minut
  • dozlatova opečené maso přendáme do jiné nádoby
  • do wok pánve, kde se dělalo maso dáme orestovat zeleninu, restujeme
    cca 3 minuty
  • zalijeme 5 PL sójové omáčky a přiklopíme poklici, podusíme cca 2 minuty
  • přidáme zpět maso, vše promícháme a můžeme dle vlastní chuti ještě chvíli povařit ideální čas cca 5-10 minut


Jako přílohu doporučujeme rýži nebo nudle.



Videoukázka vaření ve wok pánvi

Wok pánve

TIP: Kuřecí čínu nejsnáze uvaříte v titanové wok pánvi s poklicí. Podívejte se na naši nabídku.

Přejít do nabídky wok pánví