Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies
Doprava zdarma

AMT Tlakový hrnec ø 24 x 19 cm / 5.5 l - sada 3 díly

1924
AMT Gastroguss
Skladem

Tlakový titanový hrnec ø 24 x 19 cm/ 5.5 l - 3 dílná sada obsahuje:
1. titanový hrnec ø 24 x 19 cm/ 5.5 l,
2. tlakové víko,
3. skleněnou poklici ø 24 cm.

Tlakový titanový hrnec je vhodný pro sporáky plynové, elektrické a sklokeramické. Pro indukční variantu tlakového titanového hrnce klikněte zde.

Hlavní výhodou vaření v tlakovém hrnci je RYCHLOST - díky vaření pod tlakem jsou jídla rychleji uvařena a tím pádem ŠETŘÍTE energii a čas! Např. brambory, které byste při klasickém vaření na sporáku vařili 20 minut, v tlakovém hrnci je vaříte pouze 5 minut!

V případě potřeby však můžete tlakové víko vyměnit za skleněnou poklici a v hrnec můžete použít pro klasické vaření nebo pro dovaření jídel, která jste nejprve vařili s tlakovým víkem.

3 690,00 Kč
S DPH

Parametry

Výška
19 cm
Průměr
24 cm
Typ
Titanové hrnce
Objem nádoby
5,5 l
Objem
5 - 6 l
Materiál
Titanové
Barva
Černá

Informace k takovému titanovému hrnci

  • balení obsahuje titanový hrnec, tlakové víko a skleněnou poklici
  • tělo hrnce je ze slitiny silumin (hliník a křemík)  která se vyznačuje výbornou vodivostí tepla (dochází tak k rychlému a rovnoměrnému rozvodu tepla)
  • na těle hrnce jsou nanesné 4 nepřilnavé vrstvy s příměsí titanu  nepřilnavý povrch hrnce umožňuje vaření bez tuku, připalování a drhnutí 
  • zesilné dno a stěny hrnce mají akumalační schopnost (pokrmy vydrží dlouho teplé)
  • umělohmotné úchyty na hrnci a na poklicí při vaření na sporáku nepálí 
  • hrnce lze použít i do trouby – umělohmotná rukojeť a skleněná poklice jsou odolné do 240 °C 
  • kvalitní a odolný materiál zabezpečuje dlouhou životnost pánve – záruka 3 roky na povrch a 25 let na rovnost dna
  • hrnec se snadno čistí bez namáčení a drhnutí  doporučujeme tzv. tepelný šok, kdy rozpálený hrnec buď vytřeme papírovým ubrouskem a poté opláchneme, anebo do rozpáleného hrnce nalijeme studenou vodu, zbytky jídla se uvolní, odplaví a celý obsah vylijeme, poté hrnec vytřeme do sucha, hrnec lze také mýt v myčce
  • rozměry hrnce: průměr 24 cm, výška 19 cm, objem 5.5 l

Značka výrobce AMT Gastroguss, Německo
Typ varné desky Plynové, elektrické, sklokeramické
Vhodné do trouby ano do 240°C
Vhodné do myčky ano
Vaření bez tuku ano
Poklička ano, vhodná do trouby do 240°C
Typ povrchu nepřilnavý titanový povrch, neobsahuje PFOA
Materiál hliníková slitina, nepřilnavé titanové vrstvy
Povrchová úprava rukojeti tepelně odolný plast - na sporáku nepálí, použití v troubě do 240 °C
Odnímatelná rukojeť ne
Průměr 24 cm
Výška 19 cm
Objem 5.5 l
Délka záruky 3 roky na povrch, 25 let na rovnost dna
Hmotnost 2 600 g


Jak vařit v tlakovém hrnci:

1. Do titanového hrnce přidejte potraviny, které chcete vařit a přidejte min. 350 ml tekutiny pro vytvoření páry.
2. Uzavřete hrnec tlakovým víkem.
3. Nastavte úroveň tlaku - tlakové víko má 2 úrovně tlakového vaření:

  •  1. úroveň - pozice I - je pro vaření jemnějších potravin (zelenina, ryby, ovoce, apod.)
  •  nebo 2. úroveň - pozice II - je pro vaření tvrdších potravin (maso, masové vývary, apod.)

4. Sporák zapněte na maximální výkon.
5. Jakmile začne z regulačního ventilu unikat pára a objeví se červený indikátor tlaku na tlakovém víku, tak můžeme výkon sporáku snížit na minimum a od tohoto momentu začneme počítat dobu vaření.

6. Jakmile doba vaření uplyne, vypneme sporák. Počkáme až přestane unikat pára a poté pomalu otáčíme ventilem z pozice II do pozice I a z pozice I do pozice pára. Pokud vaříme na pozici I, můžeme přepnout rovnou na pozici pára.
7. Jakmile přestane unikat pára a červený indikátor klesne dolů (nejde vidět), můžeme tlakový hrnec bez obav otevřít. NIKDY neotvíráme tlakové víko silou!


Ukázka vaření v tlakovém hrnci - příprava hovězího guláše

Mohlo by vás také zajímat