Kastroly

Kastroly jsou nízké hrnce. V naší nabídce máme k dispozici titanové kastroly kulaté nebo hranaté. Oba ...

Kastroly jsou nízké hrnce. V naší nabídce máme k dispozici titanové kastroly kulaté nebo hranaté. Oba druhy kastrolů jsou vhodné jak na sporák, tak do trouby. Ideální jsou pro přípravu pokrmů na sporáku a k následnému zapékání. Titanové kastroly můžeme dát ze sporáku rovnou do trouby bez špinění dalšího nádobí. Kastroly jsou dodávány včetně skleněných žáruvzdorných poklic, které jsou odolné do 240 °C (použití i v troubě). Titanové kastroly od německého výrobce AMT Gastroguss jsou určené pro všechny typy varných ploch. V nabídce máme také titanové kastroly pro indukční sporáky.


Výhody titanových kastrolů:

  • Výborná tepelná vodivost - kastrol příjme rychle teplo ze sporáku a rovnoměrně jej rozprostře po povrchu, zároveň pokrmy vydrží dlouho teplé.
  • Nepřilnavost - díky nepřilnavému povrchu můžeme pokrmy v kastrolu připravovat bez tuku a bez připalování. Pokud se nám podaří pokrm přece jen připálit (např. v důsledku zapomenutého jídla na zapnutém sporáku nebo při příliš vysoké teplotě), vše snadno odstraníme pouhou papírovou utěrkou! Pouze menší množství tuku použijeme v případě smažení (např. smažení řízků).
  • Masivnost - tím, že je kastrol těžší, se nemusíme bát, že při míchání nám bude jezdit po sporáku. Můžeme tak v jedné ruce držet pokličku a druhou rukou můžeme míchat.
  • Odolnost - hrnce se nezdeformují při změně teplot, tzn. že můžeme rozehřátý kastrol strčit pod proud studené vody nebo jej odložit na chladný povrch. Dno a stěny titanového kastrolu se nezdeformují!
  • Žáruvzdornost - kastroly jsou vhodné i do trouby (umělohmotné úchyty a skleněné poklice jsou odolné do 240 °C).
SKRÝT TEXT
CELÝ TEXT
Zobrazeno 1 – 6 z 6 položek
Zobrazeno 1 – 6 z 6 položek